MALZEMELER
5 YUMURTA
1 PAKET MARGARİN
2 SU BARDAĞI ŞEKER 200 GR. VİŞNE VEYA KİRAZ (ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARILMIŞ)
1/2 SU BARDAĞI SÜT (ARZUYA GÖRE)
1 PAKET KREM ŞANTİ
(ARZUYA GÖRE)
2,5 SU BARDAĞI UN
1/2 SU BARDAĞI FINDIK
(İRİ DÖVÜLMÜŞ)
1/2 SU BARDAĞI ÇİKOLATA KIRINTISI
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
PUDRA ŞEKERİ (ÜZERİ İÇİN)

HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Eriyip soğuttuğumuz margarini ekleyerek yarım dk. daha çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamurun üçte birini kalıba boşaltalım. Kalan hamura çekirdekleri çıkarılmış kirazları dövülmüş fındığı, çikolata kırıntılarını ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak hamurun üzerine boşaltalım. 170° ısılı fırında keki pişirelim. Keki kalıbı içinde soğutup yandan keselim. Krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım. Kekin alt parçası üzerine krem şanti sürüp üst parçasını üzerine kapatalım. Üzerine pudra şekeri eleyip buzdolabında birkaç saat soğutup servis

NOT: Kekin arasında krem şanti kullanmak istemiyorsanız hamuru kalıba boşaltıp üzerine kıyılmış badem ve kirazları hafifçe bastırarak 17o derece ısılı fırında pembeleşene dek pişirin
hafifçe bastırarak 170° ısılı fırında keki pişirebilirsiniz.
www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder