Malzemeler
• 500 gram koyun eti (kemikli)
• 6 su bardağı su
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 1/3 su bardağı un
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı limon suyu
• 1.5 yemek kaşığı margarin
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber

Yapılışı
Eti kısık ateşte kendi suyu ile 40 dakika kadar pişirin. 5 su bardağı sıcak su, karabiber ve tuz ekleyin, yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Kevgirle sudan çıkarıp kemiklerini ayıklayın. Eti 1 cm irilikte doğrayın, et suyuna koyup kaynamaya bırakın.
Unu kalan su ile ezin, çorbaya ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırıp 10 dakika pişirin.
Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırpın, içine sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak ılıtın.
Limon suyu yumurta karışımını, tencereye azar azar eklerken çorbayı sürekli kanştırın.
Kaynayınca ocaktan alın. Yağı tavada eritip kırmızıbiberi ekleyin, bir iki kez çevirin, ocağı kapatıp çorbanın üzerine gezdirin.

dugun

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder