Malzeme :
500 gr. kıyma (orta yağlı),
1 avuç pirinç,
2 adet soğan,
2 adet domates veya 1 kaşık salça
Yerine göre maydanoz, dereotu,
Tuz, karabiber, 1 kaşık yağ.
Not : Karnabaharın koçanı çiçekler birbirinden ayrılacak şekilde kesilir, yıkanır, sonra tepsiye dizilir, kıymalı iç konur, suyla beraber 1 limon suyu konup «ekşi tadda olması için» yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Yapılışı:
Kıymanın içine incecik doğranmış 2 adet soğanı koyunuz. Pirinci ayıklayıp yıkayıp kıymaya ilâve ediniz. Domateslerin kabuğunu soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp kıymaya katınız. Maydanozu ayıklayıp yıkayıp kıyıp kıymaya katınız. Tuzu, karabiberi, et yağızsa 1 kaşık yağ koyup kıymayı iyice karıştırınız. Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp yaz veya kış sebzelerinin içine doldurup kullanınız.
0 yorum:
Yorum Gönder