Malzeme :
500 gr. kıyma (orta yağlı),
1 avuç pirinç,
2 adet soğan,
2 adet domates veya 1 kaşık salça
Yerine göre maydanoz, dereotu,
Tuz, karabiber, 1 kaşık yağ.

Not : Karnabaharın koçanı çiçekler birbirinden ayrıla­cak şekilde kesilir, yıkanır, sonra tepsiye dizi­lir, kıymalı iç konur, suyla beraber 1 limon su­yu konup «ekşi tadda olması için» yumuşayın­caya kadar pişirilir.

Yapılışı:

Kıymanın içine incecik doğranmış 2 adet soğanı koyunuz. Pirinci ayıklayıp yıkayıp kıymaya ilâve ediniz. Domateslerin kabuğunu soyup fındık büyüklüğün­de doğrayıp kıymaya katınız. Maydanozu ayıklayıp yıkayıp kıyıp kıymaya katı­nız. Tuzu, karabiberi, et yağızsa 1 kaşık yağ koyup kıymayı iyice karıştırınız. Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp yaz ve­ya kış sebzelerinin içine doldurup kullanınız.

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder