MALZEMELER
1 YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI SÜT
BİR ÇAY BARDAĞI 5IVI YAĞ
2YUFKA
3 ORTA BOY HAŞLANMIŞ PATATES
3 DAL TAZE SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
TUZ, KARABİBER

HAZIRLANIŞI
Yumurtayı, yarım su bardağı sütü ve yarım çay bardağı sıvıyağı bi kapta iyice çırpalım. Yufkaları ayrı ayrı serip üzerlerine bu malzemenin yarısını sürelim. Bir kabın içine haşlanmış patatesleri rendeleyelim. Taze soğanı ve maydanozu ince doğrayıp patetese ekleyelim. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştıralım. Yufkaların bir ucuna bu malzemeden pay edip rulo yaparak saralım. Ruloları 10 cm aralıklarla keserek fırın kabına dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 200 derece ısılı fırında üzeri pembeleşene dek pişirdim, ikinci yufkaya da aynı işlemi yapalım.
borek

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder