MALZEMELER
60 adet
* Yarım kg un
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 250 gram margarin
* 1 adet yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Yarım su bardağı ceviz içi
* Yarım çay bardağı kuru üzüm
* 1 çay bardağı badem içi
Üzeri için:
Bir buçuk su bardağı çekilmiş fındık ;
• 1 adet yumurtanın akı

HAZIRLANIŞI
Un ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyin. Oda sıcaklığındaki margarin ve yumurtayı ekleyin. Vanilya, limon kabuğu rendesi ve tarçını ekleyip yoğurun. Çekilmiş ceviz içi, kuru üzüm ve badem içini ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp ovucunuzun içinde yuvarlayın. Hamurları önce yumurta akına daha sonra çekilmiş fındığa batırıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin.
findikli

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder