MALZEMELER:
• 20 adet midye
• 1 kg soğan
• 1 su bardağı pirinç
• 25 gr dolma fıstığı
• 25 gr dolmalık üzüm
• 2-3 kahve kaşığı tarçm
• 2-3 kahve kaşığı yenibahar
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 2 su bardağı su
• Yeterli ölçüde tuz

HAZIRLANIŞI:

Midyeleri kazıyıp incilerini temizleyin. Bıçakla arayalıp iyice ters çevirin. Asla iki ye ayrılıp kırılmamalı. Soğanları yemeklik olarak ince ince doğrayın. Doğranmış soğana az mik­tarda su ve tuz ilave ederek pişirin. Daha sonra zeytinyağı ile birlikte soğanları pembeleşinceye kadar çevirin. Yıkayıp ayıkladığınız pirinçleri ilave edip çevirin. Sonra fıstık, üzüm, baharatlar ekleyin. Hepsi çevrilir ama pişirilmez. Ateş söndürülür iç hazırdır. Hazırlanan içleri kabuklarım ters çevirdiğiniz asla ayırmadığınız midyelerin içine koyup kapaklarmı kapatm. Çok kısık ateşte iki bardak su ilavesi ile pişirin. Midyeler kabarmaya fokurdamaya başlayıncaya kadar kaynatın. Ateşi harlı hale getirin. Suyunu çekince ateşi söndürün.
midye

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder