1 PAKET MARGARİN
VEYA TEREYAĞI
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
4 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ
HAZIRLANIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, pudraşekerini ve sıvı yağı ekleyip çırpalım. Unu katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru yumurta iriliğinde parçalar koparıp başparmak kalınlığında çubuklar yapalım. Çubukların iki ucunu birleştirip hamurlara küçük bir simit şekli verdikten sonra fırın kabma dizip, önceden ısıtılmış 170° ısılı fırında kurabiyeleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
NOT: Şekerleme, Akşehirin nişan töreninden önce kız evinden damat evine gönderilir, fiekerleme hamurunun uzun süre yoğrulması gerekir.
0 yorum:
Yorum Gönder