MALZEMELER
3 YUMURTA
1 LİTRE SÜT
3,5 KAHVE FİNCANI UN
2 SU BARDAĞI ŞEKER 2 PAKET VANİLYA
5 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
350 GR. KEDİDİLİ BİSKÜVİ
HİNDİSTANCEVİZİ VEYA ÇİKOLATA RENDESİ
HAZIRLANIŞI
Tencereye unu, şekeri, kakaoyu, sütü alıp ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp vanilyaları ekleyelim. Mikserle yarım dk. çırpalım ve soğutalım. Kremanm içine yumurtaları tek tek ve çırpmaya devam ederek ekleyelim. Köşeli bir kalıba kedidili bisküvileri 1 sıra halinde dizelim. Kremanın yansını bisküvilerin üzerine yayalım. Üzerine tekrar bir sıra kedidili bisküvi dizelim. Onun üzerine kalan kremayı yayalım. Kremanm üzerine hindistancevizi veya çikolata rendesi serpelim. Pastayı, buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder