Malzemeler:
• 1 kg kemikli kuzu eti
• 2 su bardağı pirinç
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 baş soğan
• Yarım çay kaşığı sıvıyağ
• 1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI: Kemikli kuzu eti sıvı yağda bir süre kavrulur. 3 su bardağı su konulup düdüklü tencerede 20 dakika pişirilir. İnce, küp küp doğranmış soğan tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. 1 saat kadar önce ılık suda ıslatılmış pirinç süzülüp eklenir ve beş dakika daha kavrulur. Pirinç fınn tepsisinin tabanına yayılıp etler üzerine sıralanır. Üzerine üç su bardağı et suyu koyulup önceden ısıtılmış fırmda 170-180 derece ısıda 25-30 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır. Servis sırasında üzerine karabiber veya pul biber serpilir.
kuzudolmasi

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder