Malzeme :

500 gr. pirinç,
Yarım veya 1 kg. soğan,
3 kaşık çam fıstığı,
3 kaşık kuş üzümü,
1 kaşık şeker,
1 demet maydanoz,
2,5 bardak zeytinyağı,
1 demet dereotu,
2 limon,
Tuz,
karabiber,
Bahar ve tarçın.

Yapılışı :

1) Soğanları soyup yemek soğanı şeklinde (kare doğ­rama) doğrayıp, orta büyüklükte bir tencereye ko­yunuz.
2) Fıstığı yıkayıp soğana ilâve ediniz.
3) Yağımda koyup hepsini ateş üzerinde bir kevgir­le karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşinceye ka­dar kavurunuz.
4) Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dakika kadar el daya­nabilecek kadar sıcak suda ıslatınız.
5) Fıstıklar hafif pembeleşince, suyunu süzüp pirinci ilâve ediniz.
8) Kevgirle karıştırarak, pirinçler şeffaflaşıncaya ka­dar kavurunuz.
7) Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzümü, tuzu ve şekeri koyunuz.
8 ) Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta ha­raretli ateşte pişiriniz.
9) Ateşten alınca baharatlarını, maydanoz, nane, de-reotunu kıyarak koyunuz.
10) Limon suyunu da koyup hepsini birden karıştırı­nız.
11) Sonra istediğiniz malzemenin içine koyup doldu­runuz. Tariflerdekl üzere pişiriniz.

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder