Malzeme :
500 gr. pirinç,
Yarım veya 1 kg. soğan,
3 kaşık çam fıstığı,
3 kaşık kuş üzümü,
1 kaşık şeker,
1 demet maydanoz,
2,5 bardak zeytinyağı,
1 demet dereotu,
2 limon,
Tuz,
karabiber,
Bahar ve tarçın.
Yapılışı :
1) Soğanları soyup yemek soğanı şeklinde (kare doğrama) doğrayıp, orta büyüklükte bir tencereye koyunuz.
2) Fıstığı yıkayıp soğana ilâve ediniz.
3) Yağımda koyup hepsini ateş üzerinde bir kevgirle karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz.
4) Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dakika kadar el dayanabilecek kadar sıcak suda ıslatınız.
5) Fıstıklar hafif pembeleşince, suyunu süzüp pirinci ilâve ediniz.
Kevgirle karıştırarak, pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurunuz.
7) Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzümü, tuzu ve şekeri koyunuz.
8 ) Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta hararetli ateşte pişiriniz.
9) Ateşten alınca baharatlarını, maydanoz, nane, de-reotunu kıyarak koyunuz.
10) Limon suyunu da koyup hepsini birden karıştırınız.
11) Sonra istediğiniz malzemenin içine koyup doldurunuz. Tariflerdekl üzere pişiriniz.
0 yorum:
Yorum Gönder