Malzeme :

500 gr. orta yağlı koyun küreği kıyması
1 baş soğan
2 dilim bayat ekmek İçi veya (1,5 kaşık galeta tozu)
Arzu edilirse maydanoz.
Tuz,
karabiber.

Yapılışı :

1) İki defa çekilmiş kıymanın içine, 1 baş rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış,ekmek içi, tuz. karabiber ve maydanoz koyunuz. .
2) İyice yoğurduktan sonra 2 ceviz büyüklüğünde par­çalara ayırınız.,
3) Islak avuç arasında oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getiriniz.
4) Yemek zamanına 10-15 dakika kala yağlıyarak ızgaraya yerleştiriniz
5) ızgaraya yerleştiriniz. Kömür ateşi, fırın veya elektrik ocaklarında kurutmadan pişiriniz.

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder