Malzeme:

Orta büyüklükte 8 soğan
250 gr. kıyma (sığır ve koyun)
Tuz,
biber,
baharat ve maydanoz
1 dilim ekmek içi
1 yumurta
Biraz galeta tozu
İki yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı vita
1 bardak et suyu.

Yaplışı :

Dolma olabilecek büyüklükteki soğanların muntazam olanlarını ayırın ve kabuklarını soyun, yıkayın. Ateşteki kaynar tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Suyunu süzün.. So­ğanların içlerini boşaltın. Ekmek dilimlerini sütle ıslatın. Ufalayın, kıymayı bu ufalanmış ekmek, kıyılan maydanoz ve soğan içleri île karıştırın yumurta, bahar tuz katın ka­rıştırın. Hazırladığınız içi soğanlara doldurun. Tepsiye ve­ya hararete dayanan bir tabağa dizin. Üstüne galeta tozu serpin. Eritilen yağı, et suyunu ilâve edin. Fırına koyun. Su­yunu kaşıkla arada bir soğanların üstüne gezdirerek dök­mek suretiyle 20 dakika pişinin. Patates püresi ile servis yapın

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder