Malzemeler
1 KAHVE FİNCANI İNCE BULGUR
1 ORTA BOY PATATES
1 ORTA BOY HAVUÇ
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI veya MARGARİN (40 GR.)
5-6 SU BARDAĞI ET SUYU veya SU
TUZ, KIRMIZIBİBER
Terbiyesi İçin
1 YUMURTA
5 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
2 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
Yapılışı
Tencereye ince bulguru, tavla zarı iriliğinde doğranmış patatesi, havucu ve suyu ekleyip sebzeler yumuşayana dek ağır ateşte pişirin. Bir kapta yoğurdu, yumurtayı, unu, 1-2 kepçe çorba suyunu çırparak azar azar ve karıştırarak çorbaya ilave edelim. Çorbayı üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten almadan 5 dk. önce tuzunu ayarlayalım. Bir tavada tereyağını eritip kırmızı biber ekleyelim. Biberli yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder