Miktar:40 adet
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme ısı ve süresi: 20-25 dakika fırında (önceden 180 derece

Gerekli Malzemeler:

Un (500 gram / 4 su bardağı),
Margarin (300 gram),
Tuz(1 çorba kaşığı),
Kabartma tozu (1 paket),
Yumurta (2 adet)

Üzeri için:

Susam, Çörek otu, Haşhaş (hepsinden birer çorba kaşığı
Yumurta (1 adet)

Hazırlanışı

1. Oval bir kabın içerisine 4 su bardağı unu koyun. Ortasını açarak 2 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı tüze ekleyin. 300 gram yağı da ekleyerek ortadan ke­nara doğru yoğurun. Hazırladığınız karışımı biraz yoğur­duktan sonra tezgahın üzerine alın. Yoğurma işlemine de­vam edin. Hamurunuz kıvamına geldikten sonra büyük bir top şekline getirin, altına ve üzerine bir miktar un serpin. Elinizle hamuru biraz yassılaştırdıktan sonra merdane yar­dımıyla 1 cm kalınlığında hamuru açın.

2. Üzeri için hazırladığınız yumurtayı bir fırça yardımıyla tüm hamurun yüzeyine yedirerek sürün. Hamurun bir kısmına çörek otu, bir kısmına haşhaş, bir kısmına susam serpin.

3. Kurabiye kalıpları ile küçük yuvarlaklar kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizin üzerine yerleştirin. Hamur­ları tepsiye yerleştirirken kabaracağını düşünerek arala­rında boşluk bırakın. Kesimden arta kalan hamurunuzu tekrar yoğurup aynı işlemleri yaparak bitirebilirsiniz.

4. Hazırladığınız kurabiye hamurlarını önceden 180 dere­ce ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiye­lerinizi fırından çıkartıp soğumasını bekleyin ve servis yapın.

susamli-kurabiye

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder