MALZEMELER
KREMASI İÇİN
2 SU BARDAĞI SÜT
2,5 ÇORBA KAŞIĞI UN
3,5 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
2 PAKET VANİLYA
50 GR. TEREYAĞI VEYA MARGARİN
100 GR BÖĞÜRTLEN
VEYA FRAMBUAZ VEYA ÇİLEK
2 YUMURTA SARISI
1/2 PAKETTEREYAĞI
VEYA MARGARİN
7 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
2,5 SU BARDAĞI UN
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
112 PAKET KABARTMA TOZU
100 GR. BADEM (İNCE DÖVÜLMÜŞ)
VEYA HİNDİSTAN ÇEVİZİ
PUDRAŞEKERİ (ÜZERİNE SERPMEK İCİN)

HAZIRLANIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba yumurta sarılarını, yoğurdu, kakaoyu eritip ılıttığımız margarini, şekeri ekleyip çırpalım. Unu, kabartma tozunu ince dövülmüş bademi ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak ve yassı şekilleri verip hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. 190° ışık ısıtılmış pişirelim. Krema için sütü, şekeri, unu sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Krema iyice soğuyunca içine yağı eritmeden ilave ederek mikserle 2 dakika çırpalım. Vanilyaları ve meyveleri ilave edip karıştıralım. İki bisküvi parçası arasına meyveli krema koyup üzerlerine pudra şekeri serpelim. Buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım
meyveli-kremali

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder