MALZEMELER
6 YUMURTA
6 KAHVE FİNCANI UN
6 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 PAKET VANİLYA 3/4 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU (PASTAYI ISLATMAK İÇİN HAZIR VEYATAZE PORTAKAL SUYU)
1 MUZ
2 KİVİ
2 MANDALİNA VEYA PORTAKAL 1 PAKET TART JÖLESİ
KREMASI
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
(KREM ŞANTİ İÇİN)
4,5 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
3 SU BARDAĞI SÜT 3/4 SU BARDAĞI ŞEKER
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarıyla veya çırpma reliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımı ile portakal suyuyla ıslatalım. Tencereye unu, şekeri, sütü, çırpılmış yumurtayı ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutarak mikserle yarım dk. çırpalım. Kremayı pastanın alt ve. üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım. Alt parçasının üzerine dilimlenmiş meyveleri dizip üst parçasını oturtalım. Krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpıp koyulaştırarak kalan kremaya ekleyip karıştıralım. Pastanın üzerini ve yanlarını krema ile kapatalım. Üzerine hindistan cevizi serperek meyve dilimleriyle süsleydim. Jöleyi tarifine uygun hazırlayıp pastanın üzerine fırçayla sürün. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder