Malzemeler:
• 1 bağ ısırgan otu
• 1 kuru soğan
• 2 yemek kaşığı haşlanmış buğday
• 1 su bardağı yoğurt
• 2 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 5 su bardağı et suyu
• 1 yumurta
• 3 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Isırganları bol suyla yıkayıp, ince ince doğrayalım. Tencereye önce 2 kaşık tereyağını sonra yemeklik doğradığınız soğanları ve ısırganları ilave edelim. Isırganlar kavrulunca, haşlanmış buğday ve 5 su bardağı et suyunu da koyup kısık ateşte kaynatalım. Diğer tarafta unu, yoğurdu ve yumurtayı iyice çırpıp 1 yemek kaşığı yağla birlikte karıştırarak pişirelim. Kaynamakta olan çorbanın içine karıştırarak yedirelim. Kısık ateşte 10 dk. daha pişirip altını kapatalım. Çok besleyici bir o kadar da lezzetli bir çorba. Tereyağı yerine zeytinyağı kullanırsanız soğuk çorba olarak da ikram edebilirsiniz. Kuru nane ve kırmızı biberin de çok yakıştığını hatırlatmak isterim. Sağlıkla kalın…
Benzer Yazılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder