MALZEMELER
2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
2 SU BARDAĞI SICAK SU
5 SU BARDAĞI SU
(KÖFTELERİ HAŞLAMAK İÇİN)
2 YUMURTA
5-6 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
KARABİBER, KİMYON
(BİRER ÇAY KAŞIĞI)
1/4 LİMON SUYU
TUZ
ÜZERİ İÇİN
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1-2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
4-5 DİŞ SARIMSAK
1/2 DEMET MAYDANOZ
SUMAK
PULBİBER

HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine ince bulgurları alıp sıcak suyu ekleyelim. Kapalını örtüp 10 dk. şişme­sini sağlayalım. Bulgurlara yumurtayı, unu, tuzu ve baharatları ekleyelim. Ara sıra su ser­perek, bulgurlar kolayca şekil alacak kıvama gelene dek yoğuralmı. Bulgur hamurundan bilye iriliğinde köfteler yapalım. Bir tencere­de suyu kaynatalım. Köfteleri tencereye akta­rıp 5-6 dk. hafifçe yumuşayana haşlayarak delikli kepçe ile çıkarıp servis tabağına alalım. Tavaya sıvı yağı alalım ve salçayı, dö­vülmüş sarımsakları ekleyip yarım dk. kavu­ralım. Bir kepçe köftelerin haşlanma suyu­ndan ekleyip bir taşım kaynatarak sosu ateş­ten alalım ve köftelerin üzerine gezdirelim. Pul biber ve sumak serpelim. Kıyılmış may­danozu, sumağı köftelerin üzerine serpip ser­vis yapalım.
fellah-koftesi

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder