MALZEMELER
2 YUMURTA
1 KAHVE FİNCANI ERİMİŞ MARGARİN
1 KAHVE FİNCINI SÜT
1 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ AMONYAK (ECZANEDEN ALABİLİRSİNİZ)
VEYA 2 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
YARIM ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
KREMASI İÇİN, YARIM
PAKETMARGARİN
2 SU BARDAĞI SÜT
2 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEM UN
1 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME NİŞASTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 PAKET VANİLYA

HAZIRLANIŞI

Hamur yoğuracağımız kaba yumurtaları, şekeri, sütü, eritip ılıttığımız margarini, toz amonyağı ilave ederek karıştıralım. Azar azar un ilave ederek; kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edelim. Hamuru iyice yoğurup 7 eşit parçaya ayıralım. Her bir parçayı beze yapalım ve bezeleri unlanmış bir zeminde 0.2 mm. kalınlığında açalım. (Arzu ederseniz üç bezeyi kakaoyla yoğurabilirsiniz) Fırın tepsisini margarinle yağlayıp, tabanına un serpelim. Açtığımız her yufkayı 180° fırında ayrı ayrı üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Daha sonra kremasını hazırlayalım. Tencereye unu, sütü, şekeri, nişastayı alıp çırpma teli veya mikserle karıştıralım. Ağır ateşte karıştırmaya ara vermeden üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp iyice soğutalım. İçine margarini eritmeden ilave edelim. Vanilyaları ilave edip, mikserle 2 dakika çırpalım. Sonra pasta katlarının aralarına krema yayarak üst üste dizelim. Arzuya göre kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürerek buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.
7

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder