Malzeme ;
1 kg. domates, 300 gr. kıyma,
2 kaşık pirinç,
2 adet domates,
1 kaşık yağ,
Maydanoz.
Tuz,
karabiber,
Yarım kaşık şeker.

Not : Salamura yaprakla yapmak istediğiniz zaman yaprağı yıkayıp sıcak suda yarım saat bırakıp «Tuzu çıksın» diye sonra temizce yıkayıp iste­diğiniz şekilde kullanınız.

Yapılışı :

1) Domateslerin sap kısımlarını bir kapak çıkartacak şekilde kesiniz.
2) içlerini oyarak bir kaba boşaltınız.
4) Domateslerini içlerine doİma içi doldurup bir tep­siye yerleştiriniz.
5) Domateslerin içlerinden çıkan suya yarım kaşık şeker koyup eritiniz.
6) Bu şeker eritilmiş, kâfi miktarda suyu domatesle­rin üzerine dökünüz.
7) Fırında veya ağzını kapatıp ateş üzerinde pişiriniz.
8 ) Pirinçler uzaymca ateşten alıp servis yapınız.

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder