MALZEMELER
150 GR. MARGARİN
2 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
2 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ
KREMASI
1/2 PAKET KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET LABNE PEYNİRİ (200 GR.)
1/2 ÇAY BARDAĞI SÜT
VİŞNE SOSU
3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER (TEPELEME)
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA (TEPELEME)
1 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU
250 GR. FRAMBUAZ VEYA VİŞNE
(TAZE VEYA DONDURULMUŞ)

HAZIRLANIŞI
Bir kapta bisküvileri un haline gelene dek dö­velim. İçine erimiş margarini ve sütü ekleyerek hamur haline getenş dek karıştıralım. Bisküvi hamurunu köşeli bir kalıba bastırarak yerleştire­lim. Krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım. Labne peynirini ve şekeri ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Kremayı bisküvi hamuru üzerine yayarak frambuazları kremanın üzerine aralıksız di­zelim. Tencereye vişne suyunu, nişastayı ve şeke­ri alalım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Sosu ateşten alıp so­ğutarak meyvelerin üzerine gezdirelim. Buz­dolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.
visneli

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder