MALZEMELER
150 GR. MARGARİN
2 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
2 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ
KREMASI
1/2 PAKET KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET LABNE PEYNİRİ (200 GR.)
1/2 ÇAY BARDAĞI SÜT
VİŞNE SOSU
3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER (TEPELEME)
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA (TEPELEME)
1 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU
250 GR. FRAMBUAZ VEYA VİŞNE
(TAZE VEYA DONDURULMUŞ)
HAZIRLANIŞI
Bir kapta bisküvileri un haline gelene dek dövelim. İçine erimiş margarini ve sütü ekleyerek hamur haline getenş dek karıştıralım. Bisküvi hamurunu köşeli bir kalıba bastırarak yerleştirelim. Krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım. Labne peynirini ve şekeri ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Kremayı bisküvi hamuru üzerine yayarak frambuazları kremanın üzerine aralıksız dizelim. Tencereye vişne suyunu, nişastayı ve şekeri alalım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Sosu ateşten alıp soğutarak meyvelerin üzerine gezdirelim. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder