MALZEMELER:
2 adet iskorpit
1 adet yumurta2 yemek kaşığı un
2 baş kereviz
1 adet havuç
1 adet limon
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
3 adet defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
7-8 adet tane karabiber
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencerenin içine temizlenmiş iskorpitler bütün olarak konur. Maydanoz, soyulmuş bütün soğan, defne yaprakları, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edilerek 3 su bardağı su ile 20 dakika pişirilir. Balıklar tencereden çıkarılıp etleri temizlenir. Balık suyu süzülür. Diğer bir tarafta un ve yağ ile meyane yapılır. Karıştırılarak balık suyu ile açılır ve kaynamaya bırakılır. Kerevizler taze yeşil yapraklan ve saplan dahil doğranır. Aynı şekilde havuç soyulur halka halka doğranır.. Kaynayan balık suyuna ilave edilir. Kereviz ve havuç yumuşayınca balık etleri ilave edilip, bir taşım daha kaynatılır. Diğer tarafta limon suyu ve yumurta çırpılır ve çorbanın suyundan katılarak kestirmesi hazırlanır. Balık çorbasının üzerine yavaş yavaş katılır. Sıcak olarak servis yapılır.
iskorpitcorbasi

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder