Malzemeler
• 4 adet enginar (konserve)
• 1 adet soğan
• Yarım çay bardağı sıvıyağ
• Yarım demet dereotu (istenilirse)
• 1 çay bardağı krema (isteğe bağlı)
• Tuz
• 1 adet havuç
• 3 kaşık un

Yapılışı
Havuçlar kibrit şeklinde doğranır. Soğan sıvı yağ içinde kavrulur. Ardından ince ince kesilmiş enginarlar ilave edilir.Un da ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur.Enginarlar konserve olduğu için zaten yumuşak olduğundan çok fazla kavurmaya gerek yok.İçine 7-8 bardak su ilave edilir.Bir el blendırı tutularak çorba pürüzsüz hale getirilir. Ayrı yerde kavrulan havuçlar içine ilave edilerek 7-8 dakika daha pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra krema ve ince kıyılmış dereotu ilave edilerek servis edilir.

enginar

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder