MALZEMELER
5 YUMURTA
6 KAHVE FİNCANI UN
6 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI LİMONLU SU (1/
4 LİMON SUYU + SU)
ANTEP FISTIĞI (ARZUYA GÖRE) ÇİKOLATA RENDESİ (ARZUYA GÖRE)
KREMASI
1 YUMURTA
3/4 SU BARDAĞI ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
4 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
2 PAKET VANİLYA
1 PAKET LABNE PEYNİRİ (200 GR.)
3 SU BARDAĞI SÜT
PASTAYI ISLATMAK İÇİN
1,5 ÇAY BARDAĞI SICAK SU
1/4 LİMON SUYU
1 TATLI KAŞIĞI NESKAFE
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpü­rene dek çırpalım. 1/4 limon suyunun üzerine su ekleyip bir çay bardağına tamamlayalım. Li­monlu suyu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini, elenmiş unu, kakaoyu çırpma kabına alıp mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanı­na un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğu­tup ikiye keselim. Sıcak suya şekeri, neskafeyi ve limon suyunu ekleyip karıştırarak soğutalım. Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla neskafeli limonlu suyla ıslatalım. Tencereye unu, şekeri, sütü, vanilyayı, çırpılmış yumurtayı, ekle­yip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp so­ğutarak içine labne peynirim ekleyip mikserle yarım dk çırpalım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım. Alt parça­sının üzerine antep fıstığı serpip üst parçasını oturtalım. Kremayla pastanm üzerini ve yan­larını kapatalım. Üzerine arzuya göre çikolata rendesi serpelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
dogumgunu

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder