MALZEMELER
5 YUMURTA
6 KAHVE FİNCANI UN
6 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI LİMONLU SU (1/
4 LİMON SUYU + SU)
ANTEP FISTIĞI (ARZUYA GÖRE) ÇİKOLATA RENDESİ (ARZUYA GÖRE)
KREMASI
1 YUMURTA
3/4 SU BARDAĞI ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
4 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
2 PAKET VANİLYA
1 PAKET LABNE PEYNİRİ (200 GR.)
3 SU BARDAĞI SÜT
PASTAYI ISLATMAK İÇİN
1,5 ÇAY BARDAĞI SICAK SU
1/4 LİMON SUYU
1 TATLI KAŞIĞI NESKAFE
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. 1/4 limon suyunun üzerine su ekleyip bir çay bardağına tamamlayalım. Limonlu suyu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini, elenmiş unu, kakaoyu çırpma kabına alıp mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Sıcak suya şekeri, neskafeyi ve limon suyunu ekleyip karıştırarak soğutalım. Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla neskafeli limonlu suyla ıslatalım. Tencereye unu, şekeri, sütü, vanilyayı, çırpılmış yumurtayı, ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutarak içine labne peynirim ekleyip mikserle yarım dk çırpalım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım. Alt parçasının üzerine antep fıstığı serpip üst parçasını oturtalım. Kremayla pastanm üzerini ve yanlarını kapatalım. Üzerine arzuya göre çikolata rendesi serpelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder