Malzemeler:
• Yarım kg. kuşkonmaz
• 1 litre su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 limonun suyu
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 yemek kaşığı un
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 kuru soğan
• 1 paket çiğ krema

YAPILIŞI: Su, tuz, limon suyu ve şekeri tencereye koyalım ve kaynamaya bırakalım. Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayalım. Piştikten sonra çıkartıp süzelim. Soğutup ince ince dilimleyelim. Diğer tarafta tereyağı ile yemeklik doğranmış soğanı kavuralım. Unu ilave ederek, hafifçe karıştıralım, içine kepçe kepçe kuşkonmazları haşladığımız suyu ilave edelim. Topaksız kıvam için sürekli karıştıralım. Kuşkonmazları tencereye
alalım. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve baharatlarımızı ilave ederek lezzetlendirelim. Afiyet olsun.

kuskonmaz

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder