MALZEMELER
1/2 PAKET MARGARİN
VEYATEREYAĞI
3 ÇORBA KAŞIĞI
YOĞURT (TEPELEME)
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
11-12 ÇORBA KAŞIĞI UN
(TEPELEME)
1 PAKET KABARTMA TOZU
KREMASI
2 SU BARDAĞI SÜT
3 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
1 PAKET VANİLYA
PUDRAŞEKERİ
(ÜZERİNE SERPMEK İÇİN)
HAZIRLANIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, şekeri, yoğurdu ekleyip çırpalım. Unu ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru, üzerine nemli bez örtüp 15 dk. dinlendirelim. Bu arada kremayı hazırlayalım. Tencereye şekeri, unu, sütü ve vanilyayı ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutalım. Hamuru, merdane ile 0.5 mm. kalınlığında açalım. Açtığımız hamuru 10-12 cm.lik kareler halinde keselim. Hamur karelerinin ortalarına 1 çorba kaşığı krema koyalım. Karelerin çapraz köşelerini hafifçe üst üste binecek şekilde zarf kapatır gibi krema üzerine kapatalım. Kapanan köşelerin ortasına bir kürdan batıralım. Hamurları, margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 170° ısılı fırında kurabiyeleri, üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Fırından alıp üzerlerine pudraşekeri eleyelim.
kurabiye tarifi afiyet olsun efenim
0 yorum:
Yorum Gönder