MALZEMELER
• 500 gr. Kıyma
• 2 adet rendelenmiş soğan
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 yumurta sarısı (köftenin içine koymak için)
• 2 dilim bayat ekmek içi
• 2 çorba kaşığı katı veya sıvıyağ
• 2 çorba kaşığı sirke
• 1 çorba kaşığı nane
• 1 kahve fincanı dolma fıstığı
• 1 komposto kasesi domates sosu
• 1 komposto kasesi sarımsaklı yoğurt
• 2 dilim peksimet
HAZIRLANIŞI
Bir kapta kıyma tuz karabiber soğan rendesi ufalanmış ekmek içi 1 yumurta sarısı sirkeyi ve fıstıkları koyun yuvarlayın. Teflon tavada arkalı önlü kızartın. Servis tabağına sarımsaklı yoğurt koyun. Üzerine köfteleri alın. Domates sos ve fıstık serperek peksimet dilimleri ile servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder