MALZEMELER
3 YUFKA
200 GR. BEYAZPEYNİR VEYA LORPEYNİRİ
2 YUMURTA AKI
1 DEMET MAYDANOZ
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
(KIZARTMAK İÇİN)(KIZARTMAK İÇİN)

HAZIRLANIŞI
Yufkaları üst üste serip, yuvarlak bir kalıp veya bardak yardımıyla yufkalardan yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Bir kapta beyazpeyniri ezip, kıyılmış maydanoz ye yumurta akı ile karıştıralım. Yuvarlak yufkalarm orta kısımlarına 1 çay kaşığı peynirli iç koyup beş yuvarlak yufkayı üst üste yerleştirelim. Yufka yuvarlaklarının orta kısmına işaret parmağımızı derince bastırarak, yufkaların ortalarından birbirlerine yapışmalarını sağlayalım. Yufkaları, kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım.
cicek1

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder