Malzeme (4 kişilik) :
1 kg. ayva
500 gr. toz şeker
750 gr. su

Hazırlanışı:
Ayvaları ortadan yarınız. Yarılmış ayvaları tek­rar uzunlamasına 4 defa yarıp 4′er üçgen biçim meydana getiriniz. Bir bıçakla çekirdeklerini çı-karıpvka.buklarını soyarak bir suyun içersine atı­nız. , . ‘^v^
Sonra meyvaları susuz olarak bir tencereye çı­karınız. Üzerine 750 gr. suyu koyup ağzı kapalı olarak 7-8 dakika ağır ateşte kaynatınız. Sonra şekeri ilâve edip bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte ağır ağır kaynatarak 30 dakika pişi­rip ateşten alarak soğutup servis ediniz.

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder