Malzemeler :
•3 yumurta
•1 kg yufka (6 adet)
•1 çay bardağı su
•1 çay bardağı sıvı yağ
•1 çay bardağı süt
•250 gr beyaz peynir
•Yarım demet maydonoz


Yapılışı :

•Yufka katları arasına sürmek için sıvıyağ,süt,su ve
3 yumurta derin bir kapta iyice çırpılır.

•Peynir çatal yardımıyla ezilip,kıyılmış maydonozla
karıştırılır ve börek harcı elde edilir.

•Katı yağla yağlanmış fırın tepsisine her yufka katına
fırça yardımı ile yumurtalı karışımdan sürülür.Üçüncü
kata gelindiğinde hazırlanan börek harcının hepsi bu
kata her yerine eşit gelecek şekilde yayılır.Kalan
üç yufka katına ve böreğimizin üstünede yumurtalı
karışım sürülür.

•200 derecelik fırında pişirilir.

•Böreğimiz piştikten sonra biraz su serpip fırın tepsimizin
üzerine bez kapatıp bekletirsek daha yumuşak bir börek
elde ederiz.

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder