Malzemeler :
•10-11 adet tuzsuz etimek
•2 su bardağı toz şeker
•2 su bardağı su(kaynamış)
•3 su bardağı süt
•3 tepeleme yemek kaşığı un
•1 paket kremşanti
•1 su bardağı süt(kremşanti için)
•2 paket vanilya
•Hindistan cevizi(isteğe bağlı)


YAPILIŞI :
• Etimekleri dikdörtgen borcama dizin.
• 2 su bardağı şekeri tencere biraz yakın,
şeker eriyince 2 su bardağı kaynamış
suyu ekleyin ve bu karışımı etimeklerin
üzerine dökün.
• 3 su bardağı sütü,tepeleme unu ve vanilya
muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Sıcakken etimeklerin üzerine dökün.
• 1 su bardağı sütle 1paket kremşantiyi çırpıcı
yardımıyla iyice karıştırın.
• Muhallebinin üzerine dökün.
• Hindistan ceviziyle süsleyin.
• Buzdolabında 2-3 saat bekledikten sonra
servis yapın.
AFİYET OLSUN.

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder