Bahar

Bu yemeği yaparken bahar pilavı gibi bir tarifle karşılaştığımdan ismini bahar kebabı koymuştum. Muhtemelen varsa öyle bir kebap tamamen farklı bile olabilir. İster bahar kebabı, ister arpacık soğanlı ve bezelyeli bonfile diyelim her ikisi de sonuçta Ayşe İkbal'in favori yemeğine çıkıyor. Bana miniklerin anneleri çok sordukları için yazıyorum bizim bir numaralı yemeğimizi. İşin tek acı tarafı bunu çok geç keşfetmiş olmam.

Bahar Kebabı:
Malzemeler:

  • 2 kuru soğan veya 8-10 adet arpacık soğan
  • yarım kg bonfile, kuşbaşı doğranmış
  • 2 adet patates
  • 2 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı dondurulmuş veya konserve bezelye
  • kaynamış su


Hazırlanması:

  1. Soğanları soyup etlerle beraber kavurun. Kapağını kapatıp bıraktığı suyu çekmesini sağlayın.
  2. Sebzeleri soyup küp küp doğrayın. Sırayla patates, havuç ve kerevizi ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Eğer dondurulmuş bezelye kullanıyorsanız tencereye ilave edin. Üzerlerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Konserve kullanıyorsanız sebzeler pişip etler iyice yumuşadıktan sonra da ekleyebilirsiniz.
  4. En son tuzunu ilave edip servis yapın.

Sebze_pilav

Bu pilav da bizim ikinci favori yemeğimiz. Normal sebzeli pilav gibi ancak bunda daha çok Ayşe İkbal'e mormalde yediremediğim sebzeleri ekliyorum. Soğan yerine küçük doğranmış pırasalar, salça yerine ev yapımı çemen, brokoliler, kereviz, patates, havuç, bezelye, kuru fasulye veya meksika fasulyesi. Aklınıza gelecek, buzdolabında yarım duran taze sebzeler bulgurla pişip ardından da yoğurtla karışınca hiç ses çıkmadan yeniyorlar...


Yemekleri gördükçe içiniz ısınsın:)

www.tips-fb.com

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder